Çarşamba

Hamile Kalmak İçin Şifalı Bitkiler

Daha önceki yazım olan hamile kalmanın yolları adlı makalemde bu konuda detaylıca bilgi vermeme rağmen bu yazımda bunları yeniden listeleme gereği duydum. Hamile kalmak için şifalı bitkilerin doğru kullanımı önemli olmakla birlikte yanlış kullanımları sorun oluşturabilmektedir. Bu sebeple sadece en etkili ve bilimsel olarak kabul görmüş şifalı bitkileri yazacağım. Şimdi isterseniz listeleyelim şifalı bitkileri.

Hamile Kalmak İçin Şifalı Bitkiler

Sarı Sabır (Aloe Vera)

Halk arasında "sarı sabır" adıyla bilinen ve bilimsel adı Aloe Vera isimli bitki hamile kalmak için şifalı bitki arayan bayanların en fazla kullandığı ve en çok başarı ile sonuç aldığı bitkidir. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken bir püf noktası bulunuyor. Her aloe vera bitkisi sizin ihtiyacınız olanı ve etki edeni değildir. Peki en etkili aloe vera türü hangisidir? "Barbedensis Miller" isimli aloe vera türü hamile kalmak için gereken en etkili şifalı bitkidir. Doğru kullanımla ve diğer bitkilerle takviye yapıldığında inanılmaz sonuçlar alacak ve gözlerinize inanamayacaksınız. Erkeklerde kadınlar gibi bu bitkinin özsuyunu tüketerek kendilerindeki farkı görebilirler. Yazımın sonunda bu konuda neler yapılması gerektiği ve kullanım şeklini yazacağım.

Kuru İncir

Kuru incir özellikle hamilelik sorunu yaşayan çiftlerde eğer erkekten kaynaklanan sorun varsa çok etkili bir şifalı bitkidir. Kuru incir şekli itibariyle bakıldığında erkek testisine benzerlik gösterir. Yaradanın mucizesi olan kuru incir sızma zeytinyağında 1 hafta serin bir ortamda bekletilip aç karna erkek tarafından tüketildiğinde canlı sprem kalitesi yükselterek hamile kalma şansınızı yükseltecektir. Özellikle yoğun olarak kullanımda erkeklerin ciddi fayda gördüğü bir gerçektir.

Arı Sütü

Arı sütü hem erkek hemde kadın tarafında rahatlıkla kullanılabilen ve kadınlardaki yumurta üretimi ve çatlama sorununa inanılmaz bir çözüm sağlayan mucizedir. Aloe vera ile birlikte kullanıldığında tam sonuç alınır. Erkeklerde ise yine canlı ve sağlıklı sprem sayısını yükselterek bu konuda erkek sağlığına ciddi katkılar sunar.

Cuma

Nasıl Hamile Kalabilirim?

Birçok kullanıcımında sorduğu soruların başında nasıl hamile kalabilirim sorusu geliyor. Aslında daha önceki yazılarımda da bahsettiğim birçok konuda bunu parça parça işledim diyebilirim. Örneğin hamile kalmak için yapılması gerekenler yazısında bu konudan detaylıca bahsetmiştim. Biz kadınlar genelde sağlık sorunları yaşadığımızda sorununun kökenine inmek yerine direkt sonuç odaklı çalışıyoruz. Yani nasıl hamile kalabilirim sorusu yerine neden hamile kalamıyorum sorusunu kendimize sormamız herşeyden önemlidir ve sorunu çözmemiz için ilk adımdır diye düşünüyorum. İsterseniz konu hakkında madde madde açıklamalarda bulunalım.

Nasıl Hamile Kalabilirim?


Hamilelik kadınlar için doğanın sunduğu bir nimet aslında. Her doğum sonrası kadın vücudu baştan sona yenilenerek adete bebeğiniz gibi yeniden doğmuş bir duruma geliyorsunuz. Bu konu ciddiyetle ele alınası ve kesinlikle hata kabul etmeyen bir konu olduğu için genel geçerliliği olan konulara başta değinelim.

Hamile kalmak isteyen bayanların asla yapmaması gerekenler:

  • Sigara ve alkol tüketimi,
  • Düzensiz uyku ve stres,
  • Düzensiz seks hayatı (çocuk sahibi olmak isteyen çiftler için haftada 2 kez birleşme uygundur),
  • Beslenmede lifli olmayan gıda tüketimi,
  • Kimyasal olan tüm ilaçların kullanımı.
Yukarıda madde madde sıraladığım konuların hepsinden tamamen uzak durmanız çocuk sahibi olmanız için hayati önem taşıyan temel konulardır.

Çarşamba

Hamile Kalmanın Yolları


Hamile kalmanın yollarını araştıran tüm hanımların birçok olumsuzlukla karşılaştığını ve ciddi ümitsizliğe kapıldıklarını biliyorum. Aslında bu yazıyı yazma amacımda tamda bu yüzden.. Birçok bayan bilinçsizce tavsiye edilen yöntemleri deniyor ve faydadan çok zarar görüyorlar. Aslında bu onların ne kadar çocuk sahibi olmak istediklerini gösteriyor ve duygusal davranarak hata yapmalarına sebep oluyor. Bu sebeple konuyla ilgili detaylıca bir yazı hazırlamaya karar verdim. Sizden ricam bu konuları dikkate alarak çalışma yapmanız olacaktır. Başlayalım..

Hamile Kalmanın Yolları Bayanın Sağlık Sorununa Göre Farklılık Gösterir

Hamile kalmak isteyen bayanların hepsinin farklı sorunları olabildiğinden sadece bir reçeteyle sen bunu yap kesinlikle başarılı olacak ve çocuğunu eline alacaksın demek mümkün olmaz. Örneğin kimisinde yumurta çatlaması meydana gelmez, diğerinde çeşitli metabolik hastalıklardan dolayı sorun vardır vb. Peki ne yapmalı? Bu konuda genel geçerliliği olan ve sadece kadınların sağlığına iyi gelen çeşitli bitkileri "usülüne uygun" şekilde kullanmak gerekmektedir. Biraz sonra bu konuya değineceğim ama neden özellikle usülüne uygun kelimesine özellikle vurgu yaptığımı açıklamak istiyorum. Bildiğiniz gibi birçok kişinin yanlış bitkisel tedaviler yüzünden fayda yerine zarar gördüğünü birçok gazete haberinde veya tv lerde görmüşsünüzdür. Çünkü bitkiler doğru kullanılmadıklarında dozaj ve yan tesirlerinden dolayı sorunlar yaratabilir.

Peki hamile kalmak için hangi bitkileri kullanmalı? Bu bitkileri ne şekilde tüketmeliyiz? İsterseniz dediğim gibi genel geçerliliği olan ve kadın sağlığına faydaları net olarak ispatlanmış bu özel bitkilerden bahsedelim.

Aloe Vera

hamile kalmanın yolları
Aloe Vera yani türkçe adıyla sarı sabır bitkisi hamile kalmanın yollarını arayan bayanların başucunda tuttuğu ve inanılmaz sonuçlar alabileceğiniz bir bitkidir. Özellikle söylüyorum kadın hastalıkları konusunda sonuç alabileceğiniz inanılmaz bir bitkidir. Birçok bayan bu konuda doğru kullanımla bebeğini eline alabilmiştir. Bu bitki M.Ö 2000 yılında Mısırlılar tarafında birçok hastalığın tedavisinde kullanılıyordu. Bildiğiniz gibi bu medeniyet ilk açık kalp ameliyatını yapan bir medeniyettir. Hatta mısırlıların eski papirüs dedikleri kayıtlarında da aloe vera bitkisinden 8 farklı hastalığa nasıl çare bulduklarından bahsedilmektedir. Buradan da anlaşılıyorki bu medeniyet şuanki en ileri medeniyetlerden bile binlerce yıl önce bu hastalıklara çare bulmuş çok ileri bir medeniyettir. Aloe vera bitkisinin onlarca türü bulunmaktadır. Kullanılma dozu, nasıl kullanılacağı ve hangi türün kullanıcılacağını hamile kalma formülü isimli kitabımda bahsettim.

Hamile Kalmak İçin Yapılması Gerekenler

Hamile kalmak için yapılması gerekenler sorusuna verilecek en güzel cevap aslında çeşitli cevapları içerisinde barındırıyor. Bildiğiniz gibi bu konuda birçok yazım bulunuyor. İsterseniz öncelikle bu konuda yapılması gereken temel şeylere bakalım, sonrasında konuyu enine boyuna tartışalım.


Hamile Kalmak İçin Yapılması Gerekenler:

hamile kalmak için yapılması gerekenler

1- Beslenme:

Sağlıklı ve herşeyden önce kaliteli beslenme insan vücuduna büyük yarar sağlasa da birçoğumuz (özellikle biz kadınlar) bu konuya gerekli önem vermiyoruz. Bu önemi ya çok kilo aldığımızda farkediyoruz, yada ciddi sorunlara yol açtığında. Doğru beslenme aslında insan vücudu için bir terapi niteliğindedir. Yediğimiz tüm yiyeceklerin bizi anlattığını unutmadan olabildiğince doğal beslenmek üreme sistemimiz için en önemli noktayı oluşturuyor. Hamile kalmak için yapılması gerekenler arasında mutlaka tüketmemiz ve dikkat etmemiz gereken en önemli besinlere şöyle göz atabiliriz.
  • Soğuk pres yöntemiyle sıkılmış zeytinyağı (riviera zeytinyağı değil),
  • Aloe vera bitkisinin öz suyu (barbedensis miller türü),
  • Taze incir ve kayısı,
  • Arı sütü (bu ürün eczanelerde satılmakla birlikte doğal yumurta çatlamasını sağlayan çok özel ve arılar tarafından yapılan bir maddedir)
Yukarıda bahsedilen arı sütü ve aloe vera nın birlikte kullanımı bayanlarda çok yüksek oranda başarı sağlar.