Çarşamba

Hamile Kalma Yöntemleri

Hamile kalma yöntemleri konusu birçok bayan tarafından araştırılan ve sorulan konuların başında geliyor. Bu konuyla ilgili bir yazı yazmak istedim. Nasıl hamile kalabilirim isimli makalede temel olarak yapılması gereken herşeyi yazdım. Dilerseniz o yazıya da göz atabilirsiniz. Bu makalemde size bilimsel ve gerçekten başarılı olmuş gerçekleri yazmaya gayret göstereceğim. Umarım beğenerek okursunuz. Haydi başlayalım.

Hamile Kalma Yöntemleri

Hamile kalma yöntemlerinin birçok püf noktası olmakla birlikte bilimsel bazı gerçeklikleri de göz ardı etmeden inceleyelim isterseniz. Bu konuda birçok başlık olsa da biz en önemli olanları sıralayalım. Böylelikle en doğru ve en etkili bilgiyle kendinize uygun olanı alabilirsiniz.

Hamile Kalma ve İlişki Sırasında Pozisyon


En iyi gebe kalma pozisyonu gibi bir durum bilimsel olarak tespit edilmiş bir konu değildir. Yani gebe kalmayı kolaylaştırmış bir cinsel pozisyon bilimsel olarak kanıtlanmamıştır. Bunun sebebi spremlerin oldukça hareketli olmasından kaynaklanır. Zaten gittikleri anda vajinanın içerisine girerek döllenmeyi sağlarlar. Fakat genel geçerliliği olan ve gerçekten işe yarayan çok önemli konularda yok değildir. İsterseniz bunları maddeler halinde sıralayalım:
  • İlişki sonrası spermlerin vajina içerisinde yer tutmaları için bayanın hemen ayağa kalkmaması spermlerin döllenme şansını yükseltir,
  • Bu şekilde spremler daha uzun süre vajina içerisinde durarak hamilelik şansını yükseltir,
  • Aslında bu yerçekimiyle alakalı bir durumdur. Bayanın ilişki sonrası hemen ayağa kalkması spremlerin rahim kanalı yerine vajina dışına çıkmasına sebep olur.

Hamile Kalmak İçin En İyi Zamanlama

Hamile kalma yöntemleri arasında en dikkat edilesi ve en etkili olan şey zamanlamadır. Bayanlardaki yumurtlama zamanına göre cinsel ilişki zamanlaması hayati önem taşır. Düzenli adet gören bayanlar için hamile kalmak için en uygun zaman şöyle açıklanabilir:

  • 28 günde bir adet gören bayanlar için yumurtlama zamanı adetin başladığı günden itibaren 14.cü gündür. 
  • 30 günde bir adet gören bayanlar için yumurtlama zamanı ise yine adetin başladığı gün dahil olmak üzere 16.cı gündür.
Yukarıdaki gibi bir cinsel ilişki takvimine göre hareket eden bayanların hamile kalması daha da kolaylaşacaktır. Bu hesaplamayı yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli şey, önceki adet gördüğünüz ilk gün ile son adet gördüğünüz ilk gün arasındaki gün farkı sizin kaç günde bir adet gördüğünüzü hesaplamanıza yardımcı olur. Bu şekilde 28 mi 30 günde mi bir adet gördüğünüzü hesaplayabilir ve buna göre yumurtlama zamanınızı bulabilirsiniz.

Düzenli adet gören bayanlarda yumurtlama zamanını tahmin etmek hiçde zor değildir. Yumurtlamaya yakın zamanda düzenli ilişki tavsiye edilmektedir. Bayanlarda yumurtlama olduktan sonra 24 saat kadar canlı kalabilmektedir. Spermler ise kadın vücudunda 48 saat canlı kalabilir. Bu evre içerisinde yapılan cinsel ilişki ile hamile kalma oranınız en az 3 kat artacaktır.

Yumurtalama zamanını hesaplamanın daha kolay bir yolu yokmu?
Tabiki var. Ovulasyon testi ile yumurtlama döneminde olup olmadığınızı anlayabilirsiniz. Bugün eczanelerde dahi satılan idrar testi aparatları ile yumurtlama döneminizi öğrenebilirsiniz.

Hamile Kalmada İlişki Sıklığı

Hamile kalma yöntemleri arasında 2.ci en önemli şey ise cinsel ilişki sıklığıdır. Az önce bahsettiğim zamanlama konusunda kadın vücudunun yumurtlama zamanını size gösterdim. Şimdi ise yumurta ve sperm için doğru birleşimi için en uygun ilişki sıklığından bahsedelim. Kadınların yumurtlama zamanında ortalama 2 günde 1 cinsel ilişkiye girmek çok önem arzeder. Bu sıklık bilimsel olarak ispatlanmış ve döllenme için hayati önemli bir konudur.

Dikkat:
Hamile kalma şansını yükseltmek için 2 günde 1 kez ilişkiye girmek yerine daha fazla ilişkiye girmek sperm kalitesini bozar ve hamile kalma şansınızı yükseltmek yerine düşürür. Bu sebeple kesinlikle dikkat edilmesi gereken şey 2 günde 1 kez ilişkiye girmektir.

Hamile kalma yöntemleri konusunda daha detaylı bilgi almak ve hamile kalmanızı sağlayacak çok özel ve gizli teknikleri öğrenmek isterseniz sizi hamile kalma formülü isimli kitabımı okumaya davet ediyorum. Orada anlatılan yöntemleri uygulayan ve bebek sahibi olan yüzlerce okurumuza da şahit olabilir ve sizde kendi bebeğinizi elinize almak için aynı yolu izleyebilirsiniz. Kitabı okumak için tıklayın (TIKLA OKU) . Sağlıklı günler dilerim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder